کنف با نام علمی Hibiscus cannabinus L. گیاهی است یکساله از تیره پنیرک (Malvaceae)
میوه کنف بصورت کپسول است .
سازگاری: کنف از محصولات نواحی گرم و مرطوب است . به یخبندان حساب و به یک فصل رشد بدون یخبندان حداقل 200 روزه نیاز دارد .
کنف ما هیتا گیاهی کوتاه روز است ولی حساسیت آن به طول روز کمتر از لوبیا روغنی است .
نیاز کنف به آب زیاد است .
کنف به شوری خاک نسبتاً مقاوم است .
تناوب زراعی: کنف از گیاهانی است که حاصلخیزی خاک را به شدت مورد استفاده قرار داده و خاک را ضعیف می سازد .
از تناوبهای مناسب کنف می توان به تناوبهای زیر اشاره نمود :
شبدر ـ ذرت ـ کنف ـ آیش
شبدر ـ کنف ـ گندم
کنف ـ نخود یا لوبیا ـ ذرت یا برنج ـ آیش
کود شیمیایی: حدود 90 کیلو ازت ، 140 تا 180 کیلوگرم اکسید فسفر و در صورت ضرورت 100 کیلوگرم اکسید پتاسیم برای هر هکتار مناسب است . بهتر است ثلث تا نیمی از کل ازت را قبل از کاشت و بقیه را بصورت سرک و 1 تا 5/1 ماه بعد از سبز شدن به خاک داد .
تاریخ کاشت: حداقل حرارت برای جوانه زدن بذر کنف حدود 13 درجه سانتیگراد است .
عامل دیگری را که می بایستی در انتخاب تاریخ کاشت در نظر گرفت جلوگیری از برخورد تاریخ برداشت با هوای خشک در اول پائیز است .
آفات و امراض: آفتی اختصاصی برای کنف در ایران شناسائی نشده است . ولی بطور کلی آفات کنف با پنبه مشترک است .
منبع:keshavarzi.com
وبلاگ بسیار خوبیست.
همواره در پی کسب علم باشید