تأثیر زردچوبه در روماتیسم مفصلی

به گزارش یونایتدپرس یک بررسی بر روی حیوانات که نتایج آن در شماره نوامبر "نشریه آرتریت و روماتیسم" به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که زردچوبه و مکمل‌های غذایی حاوی آن ممکن است از آرتریت روماتوئید و پوکی استخوان پیشگیری کند.

ریشه زردچوبه در طب سنتی آسیا برای قرن‌ها به عنوان درمانی برای التهاب مفاصل یا آرتریت کاربرد داشته است. داروهای ضدالتهابی نوین که برای درمان آرتریت به کار می‌روند، عوارض جانبی بسیاری دارند، بنابراین پزشکان و پژوهشگران به دنبال شیوه‌های درمانی جایگزین برای این بیماری بوده‌اند.

امروزه مکمل‌های غذایی حاوی زردچوبه با نام کورکومین (curcumin) ،ماده شیمیایی که رنگ زرد زردچوبه ناشی از آن است ،در بازار موجود است. تصور می‌شود این ماده نیز دارای خواص ضدالتهابی باشد.

دکتر ژانت ال فانک از کالج پزشکی دانشگاه آریزونا یکی از پژوهشگران در تحقیق فوق در این باره گفت:" هدف ما از بررسی داروهای گیاهی به خصوص این است که بین خواص مفید گیاهان دارویی سنتی و اثرات زیانبار آنها افتراق دهیم. به این ترتیب امیدواریم نه تنها شیوه‌‌های طب سنتی را درک کنیم و به آزمون بگذاریم، بلکه استفاده آنها را نیز پیشرفت دهیم و اصلاح کنیم"

دکتر فانک با دکتر باربارا ان. تیمرمن، رئیس مرکزپژوهش طب گیاهی آریزونا- برای بررسی بهتر اثرات مواد شبه کورکومینی در زردچوبه عصاره‌هایی با میزان استاندارد تهیه کردند. سپس تاثیربخشی آنها را بر روی موش‌های آزمایشگاهی مبتلا به آرتریت روماتوئید آزمایش کردند. نتیجه آن بود که این مواد واقعا علائم التهاب مفصل را کاهش می‌دهند.

دکتر فانک معتقد است که نتایج مشابهی در انسان‌ها نیز مورد انتظار است، اما باید با آزمون‌های بالینی ثابت شود.

فانک گفت اگر معلوم شود که چنین اثری در انسان‌ها نیز رخ می‌دهد، احتمالا روزی 1.5 گرم مواد شبه‌کورکومینی باید مصرف شود، که حدود 10 برابر میزان مصرف روزانه زردچوبه یک فرد متوسط هندی است. بنابراین تنها راه برای تامین این مقدار مواد شبه‌کورکومینی از راه مکمل‌های غذایی است.

به گفته فانک احتمالا سایر مواد موجود در زردچویه به جز کورمورین هم دارای خواص ضدالتهابی هستند و این مواد همراه هم با کورمورین التهاب را مهار می‌کنند

استفاده ازهسته زیتون به عنوان سوخت

مسئولان یکی از شهرداریهای اسپانیا برای نخستین بار از هسته میوه زیتون برای تولید حرارت و گرم کردن آب یکی از استخرهای شهرداری استفاده کردند.

به گفته مسئول این طرح برای گرم کردن‌آب این استخر تا دمای حدود 30 درجه‌سانتیگراد در یکسال 140 تن هسته زیتون مصرف می شود.

در این طرح 65 درصد از سوخت لازم برای گرم کردن آب استخر از هسته زیتون و بقیه از سوختهای معمولی استفاده می شود.

به گفته کارشناسان استفاده از هسته زیتون در مناطقی از اسپانیا که مملو از باغهای زیتون است می تواند منبعی تجدید شدنی برای انرژی و راهی برای استفاده از ضایعات کارخانه های روغن‌گیری در این کشور باشد

تولید محصولات تراریخته در کشور ادامه یابد

رییس مؤسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی با تاکید بر ضرورت تولید محصولات تراریخته در کشور از آمادگی برای تولید پنبه، خرما، چغندر، یونجه و سیب‌زمینی تراریخته در موسسه خبر داد.

به گزارش خبرنگار «فن‌آوری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر خیام نکویی، رییس مؤسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی که در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت تاکید کرد: در حال حاضر نظر قاطع ما این است که تولید محصولات تراریخته می‌تواند ادامه داشته باشد.

دکتر خیام نکویی در عین حال تصریح کرد که توسعه این قبیل محصولات در کشور در گرو وجود قانون ایمنی زیستی و در چارچوب این قانون باید صورت گیرد و خواستار تسریع در تصویب این قانون شد.

رییس مؤسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی استفاده از فن‌آوری‌های نوینی نظیر‌ تولید محصولات تراریخته را تنها راه‌حل برای تامین غذای مورد نیاز جمعیت فزاینده کشور خواند و اظهار داشت: ما در حال حاضر 70 میلیون نفر جمعیت داریم و پیش بینی می‌شود که در سال 1400 جمعیت کشور ما به بیش از 100 میلیون نفر افزایش یابد و این سؤال مطرح است که چگونه می خواهیم تا سال 1400 غذای این جمعیت 100 میلیونی را تامین کنیم.

وی واردات، افزایش سطح زیر کشت وافزایش تولید در واحد را سه منبع تامین غذای جهت آینده ایران عنوان و تصریح کرد: هیچ کشوری حاصر نیست که توسعه واردات داشته باشد و در این زمان که غذا به عنوان ابزاری استراتژیک تسلط کشورها استفاده می‌شود این گزینه‌ای نیست که بتوان به آن فکر کرد.

همه کارشناسان حوزه کشاورزی هم می‌دانند که چقدر سطح زیر کشت داریم و چقدر می‌توانیم آن را افزایش دهیم و مطمئنا جواب همگی آنها منفی است، بنابراین باید به گزینه سوم به عنوان تنها گزینه قابل استفاده تکیه کرد.

دکتر خیام نکویی در ادامه افزود: روش‌های اصلاح نباتات کلاسیک و روش‌های مبتنی بر فن‌آوری های نوین دو روش مؤثر برای تامین غذاست ما در زمینه اصلاح نباتات کلاسیک تا حدی پیش‌ رفتیم ولی از این جا به بعد قادر به تامین نیاز 100 میلیون انسان به طور قطع نخواهیم بود.

به گزارش ایسنا، رییس مؤسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی تصریح کرد: توسعه فن‌آوری‌های نوین مانند زیست‌فن‌آوری عمدتا در جهت تامین غذا برای مردم کشورهای مختلف در آینده است و بنابراین وقتی ما روی فن‌آوری‌های نوین تاکید می‌کنیم مطمئنا گزینه انتخابی امروز ما نیست و ما قصد داریم آن را بپرورانیم تا در بخش کشاورزی بتوانیم گامهای موثری در تامین امنیت غذایی کشور برداریم.

اگر بخواهیم سهممان را در تولید ناخالص ملی افزایش دهیم ناچاریم به فن‌آوری‌های علمی متوسل شویم.

وی افزود: مهمترین رسالت مؤسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی این است که در راستای دستیابی به اهداف بخش کشاورزی با استفاده از فن‌آوری زیستی تمام پتانسیل‌های خودش را در جهت رفع نیازهای این بخش بسیج کند.

رییس مؤسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به افتخارات این مؤسسه تصریح کرد: این مؤسسه امروزه در بعد تولید علم در قله افتخارات قرار گرفته و ممتازترین مرکز پژوهش در حوزه بیوتکنولوژی است. این مؤسسه در تولید مقالات ISI از نظر کمی در میان موسسات تحقیقاتی بیوتکنولوژی رتبه اول را به خود اختصاص داده و در مجموع رتبه دوم از نظر تولید مقالات را داراست . همچنین از نظر تعداد دانشجویانی که طرح‌های تحقیقاتی دارند نیز بیشترین آمار را داراست .