سویا ، پروتئینی مفید برای مبتلایان به دیابت
images/20061016/soya.jpgجام‌جم آنلاین: سویا ماده غذایی با محتوای فیبر بالا ، سرشار از پروتئین و کم کربوهیدرات است. علیرغم این که یک محصول گیاهی است ، به اندازه پروتئین‌های با منشا حیوانی ، مغذی است.
در واقع سویا بهترین پروتئین برای مبتلایان به دیابت است. برخلاف پروتئین‌های حیوانی ، این ماده تاثیر مطلوبی بر سه چربی مهم خون می‌گذارد:
- کاهش ال.دی.ال یا کلسترول بد خون (5-3 درصد)
- کاهش تری گلیسیریدها (7-5 درصد)
- افزایش اچ.دی.ال یا کلسترول خوب خون (3-1 درصد)

از آنجا که بیماری قلبی شایع‌ترین مشکل دیابتی‌هاست ، مصرف سویا را می‌توان به عنوان یک راه طبیعی برای کاهش خطر این بیماری در نظر گرفت.
در مقایسه با پروتئین‌های حیوانی پروتئین سویا کلسترول ندارد ، چربی اشباع آن بسیار کم است و حتی به نظر می‌رسد اثر آن بر کلیه کمتر از پروتئین‌های حیوانی باشد.
فواید سویا برای قلب فراتر از آن چیزی است که در مورد چربی‌های خون دیده می‌شود.
این ماده غذایی سرشار از یک واحد سازنده پروتئین‌ها ، اسید آمینه‌ای به نام آرژی‌نین است.
آرژی‌نین با اتساع عروق باعث بهبود جریان خون می‌شود. همچنین سویا به سلول‌ها کمک می‌کند بهتر انسولین بگیرند و نشان داده شده در کاهش التهاب مفید است و اثرات آنتی‌اکسیدانی نیز دارد.
فواید سویا به حدی است که سازمان غذا و داروی آمریکا FDA در سال 1999 اعلام کرد مصرف 25 گرم پروتئین سویا در روز به کاهش احتمال بیماری قلبی کمک می‌کند اما مردم اغلب شناخت کافی نسبت به آن ندارند و مصرف آن چندان رایج نیست.